Info

Beliggenhet. Dalholen Hytteområde ligger i Folldal kommune, som er kåret som den beste bokommunen i Hedmark fylke. Og det finnes vel ikke den kommunen i landet som har flere nasjonalparker/vernede områder innenfor sine grenser. Området ligger på ca 900 m.o.h. i et syd-vestvendt og særdeles solrikt og idyllisk fjellfuruterreng, rett nedenfor Furutjønne fri-luftsområde.

Veibeskrivelse/avstander. Fra Oslo er det ca 350 km over Ringebufjellet (Rv 27) på flotte veier. Fra Trondheim er avstanden ca. 190km, og fra Åndalsnes er det ca. 150km. For de som kommer fra Dovrefjell er det 18km fra Hjerkinn til Dalholen, og fra Østerdalen (Alvdal) om-trent 54km. Fra Dalholen følger man skiltet til Einunndalen, ca. 1 km.

Som hytteeier er det ikke småtterier du får på kjøpet her: Fra hytta har du en formidabel panoramautsikt mot nasjonale helligdommer som Rondane og Dovrefjell nasjonalparker. Alt ligger til rette for et aktivt friluftsliv, enten det gjelder fjellvandring, jakt og fiske om sommeren, eller hundekjøring om vinteren. Du kan gå på oppmerkede stier, og du kan leie hest og bli med på organiserte rideturer, alt fra en time til en uke. En padletur gjennom f.eks. den vakre Atnadalen er en naturopplevelse for livet.

Mulighetene er mange - du må bare komme selv. Vinterstid er det oppkjørt løyper forbi hyttefeltet. Vinterfjellet tilbyr ideelle forhold for skiturer over uberørte vidder, eller etter rundt 100 km med oppkjørte løyper. Hytteområdet ligger ellers på terskelen til Norges lengste seterdal, Einunndalen. Her blomstrer livet på setervollene den dag i dag. Gamle tradisjoner holdes i hevd, og blide budeier disker gjerne opp med tradisjonsrik seterkost når besøkende ban-ker på. Inne på fjellet finner du også Bekkelegeret, som er et beiteområde for hester. Det årli-ge hestesleppet her finner sted ved Sankthanstider, og det er sommerens høydepunkt for mange.

Dalholen ligger "et steinkast borti veien" (ca. 2km), og der finner du dagligvarebutikker, bensinstasjon, verksted og campingplass. Og bare 12 km fra hyttefeltet ligger Folldal sentrum, hvor du finner spesialbutikker, bank og legekontor. Jakt og fiske. I hele Folldal er det rike muligheter for jakt og fiske: Fiskekort kan kjøpes på Folldal Sport, Fjellsyn Camping m.fl. Fine forhold for sportsfiske, enten du fisker med mark eller flue. Folla er kjent for å være en av landets fineste ørretelver. Einunndalen med sine utallige fiskemuligheter er en kombinasjon av storslått natur, dyreliv, rekreasjon og fiskevann som nesten ikke kan beskrives, den bare bare må oppleves. Småviltjakt

Dalholen hytteområde ligger ikke langt unna Hjerkinn og Kongsvoll, som begge er kjente jaktområder for fuglejegere. I disse områdene avholdes det årlige jaktprøver for fuglehund. Du kan jakte småvilt i enorme skogs og fjellområder.

Vær er viktig når man skal på fjellet. Her (se www.dalholhytter.no) kan du blant annet sjekke ståa for Røros. Været der er representativt for været i Folldal også. Satelittbildet over Europa kan jo også være informativt.

Tomtene. Alle tomtene er selveiertomter på ca. 1 mål. Det legges vekt på at alle hyttene skal ha "godt albuerom", slik at man ikke får følelsen av å bo i ei "hyttegrend". Pr. mars 2001 er ca. 50% av tomtene solgt og bebygget med hytter i trafisjonell norsk stil. I fotoalbumet kan du se bilder av de eksisterende hyttene og få et lite inntrykk av miljøet. Se på feltkartene for å se hvordan tomtene ligger i forhold til hverandre i de forskjellige feltene. Tomteområdet er regulert som hyttefelt, og infrastrukturen er ferdigstilt. Vann, kloakk og strøm er lagt fram til sentrale tilknytningspunkter mellom tomtene. Kjøper må bekoste ledninger fra disse punktene og fram til hytta.

Priser: Fra NOK 420.000,- til NOK 500.000,-. Vennligst ta kontakt for å få prisopplysninger om de forskjellige tomtene.

Parkering. Alle hyttene har egen parkeringsplass ved hytta.

Annet. I regi av grunneier er det startet opp hytteservice for. Det blir gitt tilbud m.h.t. brøy-ting, vedlikehold, levering av ved og lignende. I tillegg arrangeres det aktiviteter som hundespannkjøring, ridning, kanefart m.m. Utleie av sykler og kanoer tilbys også. Det er tilrettelagt for en hytteeierforening.

Bygging. Ved kjøp av tomt før en nærmere angitt dato, står en fritt i valget av hytteleverandør. Vi gir imidlertid gjerne pristilbud på levering av hytter både i bindingsverk, laft og stavlaft. Laftehallen Furuhovde finnes i nærheten av byggefeltet, og den kan besøkes når som helst. I rulleboksen på toppen finner du lenke til egen side om laftehallen. Visning. Avtale om visning av tomtene gjøres med Dalholen Hytteområde AS. Skjøte m.m. Kontraktskriving, fradeling, oppgjør og utstedelse av skjøte ordnes av advokat.

Omkostninger. Gebyrer og avgifter til det offentlige i forbindelse med handelen, fradeling av tomten og bygging av hytte er ikke inkludert i tomteprisen. Finansiering. Sparebanken Hedmark, avd. Folldal kan tilby finansiering av hytte og tomt. Ta kontakt med banken på tlf. 62 49 15 01.

Planlegging og prosjektledelse:

BRØDRENE STRAND INGENIØRFIRMA AS

7398 Innset Tlf.: 72 42 58 75 | Faks: 72 42 58 51 Mobil: 905 05 850 

For mere info se www.dalholhytter.no