Det første bildet viser Rye Strand ifht sjøen og Risør by i bakgrunnen:

Til høyre i bildet nedenfor sees utløpet av Leivann. Dette vannet/vassdraget strekker seg tvers over halvøya mellom Risør og Kragerø. Etter dette vannet kan du padle nesten over mot fjorden ved Kragerø, ikke langt fra den nye 18-hulls golfbanen som bygges ved Stabbestad.
Bildet nedenfor viser skjærgården du passerer på din 10 minutters båttur til Risør by (i 20 knop) fra bryggen ved det nye hytteområdet Rye Strand:
Bildene nedenfor er tatt på sydsiden av det nye tomteområdet Rye Strand. Badestedene som vises på bildene er 100-250 meter fra hyttetomtene.
Som nevnt en annen plass på dette nettstedet, så er Rye Strand omringet av sjøen på den ene siden og ferskvann på den andre siden. Bildene ovenfor er fra sjøsiden (sydsiden) av hytteom- rådet. Nedenfor er vist noen bilder tatt på nordsiden av hyttetomtene. Dette er Leivann,  som bla har mange fine badeplasser, og som også er et svært populært område for padlere. Du kan starte padleturen i Leivann på Rye Strand og fortsette vannveien over til golfbanen ved Kragerø.  
Leivann på nordsiden av Rye Strand:
Leivann på nordsiden av Rye Strand: